برای جلوگیری از ورود ساس تخت‌خوابی به ساختمان و محیط زندگی، می‌توان اقداماتی انجام داد که در اغلب موارد می‌تواند بسیار موثر باشد. در ادامه با ما هم‌راه باشید.

  1. کاور کلید پریزها (محیط مناسبی برای مخفی شدن ساس محسوب می‌شود)

  2. وکیوم لباس در کیسه‌های پلاستیکی (برای جلوگیری از انتقال ساس‌ها از لباس‌ها)

  3. جلوگیری از خود درمانی و کمک گرفتن از شرکت‌های سمپاشی آریا

  4. آشنایی با نشانه‌های وجود ساس (مانند نوع گزش، لکه‌های سیاه روی تشک و...)

  5. استفاده از جاروبرقی (برای تمیز کردن مناطق آلوده و جلوگیری از پخش ساس‌ها)

  6. بازرسی محل استراحت و خواب حیوان خانگی در منزل (بررسی تختخواب و محل خواب حیوانات)

  7. کاهش تراکم وسایل منزل و ایجاد نظم (فضای تمیزتر و منظم می‌تواند از پنهان شدن ساس‌ها جلوگیری کند)

  8. کاور تشک خوشخواب (استفاده از روکش‌های مقاوم در برابر ساس)

  9. استفاده از متریال مناسب جهت جلوگیری از بالا آمدن ساس از تختخواب (مانند پایه‌های تخت با ارتفاع مناسب)

  10. بازدید دوره‌ای مبلمان (بررسی مبلمان برای یافتن علائم ساس)

  11. ممانعت از خرید وسایل دست دوم منزل (مخصوصاً مبلمان، تشک و غیره)

  12. پرهیز از کاور و کارتن‌های نامناسب در هنگام اثاث‌کشی (انتخاب کارتن‌ها و بسته‌بندی مناسب برای اثاث‌کشی)

  13. حفظ اصول بهسازی محیط منزل (نظافت و تهویه مناسب محیط)

  14. آگاهی از وجود ساس در اماکن عمومی مانند فروشگاه‌ها، هتل‌ها، قطارها و...

  15. در هنگام مسافرت، اتاق هتل و چمدان را کاملاً چک کنید تا ساس از مسافرت به منزل شما انتقال پیدا نکند

  16. لباس‌ها را پس از گرفتن از خشکشویی کامل چک کنید (بررسی کامل لباس‌ها قبل از ورود به منزل)

  17. ساس را با سایر حشرات اشتباه نگیرید (شناخت تفاوت‌ها بین ساس و سایر حشرات مشابه)

  18. استفاده از پوشش‌های محافظ برای تشک و بالش (این پوشش‌ها از ورود ساس به داخل تشک جلوگیری می‌کنند)

  19. چک کردن کفش‌ها و لوازم شخصی پس از ورود به منزل (اطمینان از عدم ورود ساس‌ها به منزل از طریق کفش و وسایل)

  20. استفاده از غلتک پرزگیر برای چک کردن لباس‌ها (حتی بعد از سفر یا بازگشت از مکان‌های عمومی)

  21. شستشوی لباس‌ها با آب داغ (استفاده از دمای بالای 50 درجه برای از بین بردن ساس‌ها)

  22. استفاده از خشک‌کن بعد از شستشو (در صورت امکان، برای از بین بردن ساس‌ها در لباس‌ها)

  23. استفاده از فیلترهای ضد حشره در سیستم تهویه منزل (این فیلترها می‌توانند از ورود ساس‌ها از طریق سیستم تهویه جلوگیری کنند)

  24. استفاده از اسپری‌های مخصوص ضد ساس برای پیشگیری از انتقال آن‌ها به منزل

  25. نصب توری روی پنجره‌ها (برای جلوگیری از ورود ساس‌ها از طریق فضای باز)

  26. بررسی دقیق وسایل پیش از خرید (مانند مبلمان و لوازم دست دوم برای جلوگیری از ورود ساس)

  27. استفاده از پتوهای مقاوم در برابر ساس در هنگام مسافرت (تا از ورود ساس به داخل چمدان‌ها و لباس‌ها جلوگیری شود)

  28. چک کردن پست و بسته‌های دریافتی برای اطمینان از عدم وجود ساس در این وسایل

  29. استفاده از تشک و لوازم خواب با جنس ضد حشره (لوازمی که به طور خاص طراحی شده‌اند تا ساس‌ها به آن‌ها نفوذ نکنند)

  30. در صورت مشاهده ساس، تماس فوری با شرکت سمپاشی آریا برای دریافت مشاوره و انجام سمپاشی موثر

در این مقاله بیشترین راه‌های انتقال ساس توسط افراد به محل سکونت را تا حد امکان به شما آموزش می‌دهیم. در واقع آشنایی با این روش‌ها تا حد امکان از ورود ساس به محل سکونت شما پیشگیری می‌نماید.

ساس‌ها علاقه عجیبی به جابجایی و سفر کردن از طریق حمل با وسایل شخصی و لباس‌های شما دارند. آن‌ها می‌توانند از طریق مبلمان، ملحفه، چمدان، جعبه و لباس و سایر وسایل از یک محل آلوده به خانه دیگر نقل مکان کنند.

اگرچه ساس‌ها معمولاً هر 5 تا 10 روز از خون گرم میزبان تغذیه می‌کنند، ولی با این حال حشرات کاملاً انعطاف‌پذیری هستند و قادرند چندین ماه یا حتی تا یک سال بدون تغذیه زنده بمانند.

کارشناسان و متخصصان دفع آفات شرکت سمپاشی آریا که در آزمایشگاه با حشره ساس سر و کار دارند، از این طریق امکان انتقال ساس با لباس‌هایشان به منزل شخصی خود را خواهند داشت و باید تا حد امکان اقدامات احتیاطی لازم را رعایت نمایند. از طرفی، کارشناسانی که به طور مداوم در آپارتمان‌های آلوده به ساس جهت بازدید تردد دارند و یا در شرکت‌های سمپاشی مشغول به فعالیت هستند و جهت سمپاشی ساس به منازل اعزام می‌شوند، بیشتر در معرض انتقال ساس به محل زندگیشان می‌باشند.

افرادی که زیاد سفر می‌کنند و بیشتر در هتل‌های آلوده به ساس اقامت دارند و یا افرادی که بیشتر از طریق هواپیما، کشتی، قطار و... سفر می‌کنند، در صورت عدم رعایت اقدامات لازم، امکان انتقال ساس را به محل زندگی خود خواهند داشت.

افرادی که در خوابگاه‌های دانشجویی، کارمندی، کارگری شامل ساختمان‌سازی و یا رستوران‌ها و... سکونت دارند و یا سربازانی که در پادگان‌ها اقامت دارند، می‌توانند از این طریق ساس را به منزل خود انتقال دهند.

چه اقداماتی را جهت پیشگیری از ورود ساس به منزلمان می‌توانیم انجام دهیم؟

کارشناسانی که در آزمایشگاه شرکت سمپاشی آریا بر روی حشره ساس تحقیق می‌کنند، ساس‌ها را در یک اتاق کاملاً حفاظت شده نگهداری می‌کنند که دور تا دور اتاق با نوار چسب‌هایی محصور شده است که ساس‌ها قادر به راه رفتن بر روی این نوارها نیستند و در نتیجه نمی‌توانند از آن محیط فرار کنند. در حین تغذیه، تنها از طریق یک درب پارچه‌ای قطعۀ دهانی خود را جهت تغذیه وارد منبع تغذیه مورد نظر نموده تا از خون میزبان تغذیه نمایند. با این تمهیدات، دیگر ساس‌ها از طریق لباس یا سایر وسایل افراد مستقر در آزمایشگاه‌ها به سایر قسمت‌ها انتقال نمی‌یابند.

اگر شما وارد یک محیط آلوده به ساس شدید، در هنگام ترک محل ابتدا کفش‌های خود را با دقت چک کنید که هیچ ساسی به داخل آن رسوخ نکرده باشد. قبل از ورود به منزل، لباس‌های خود را در محلی مانند پارکینگ درآورده و بلافاصله آن را داخل ماشین لباسشویی قرار داده و با آب بالای 50 یا 60 درجه شستشو دهید. در صورت وجود خشک‌کن در منزل، لباس‌ها را در خشک‌کن قرار دهید؛ در غیر این صورت آن‌ها را زیر آفتاب پهن کرده تا خشک شوند و سپس لباس‌ها را اتو بخار بزنید.

سمپاشی ساس تختخوابی

در صورتی که قصد دارید به مدت چند روز در یک هتل اقامت داشته باشید (بخصوص در فصل تابستان به دلیل حجم سفرهای تابستانی)، قبل از اینکه در اتاق مورد نظر مستقر شوید و چمدان‌های خود را وارد نمایید، باید بلافاصله پس از ورود، تختخواب و تشک خود را به طور کامل بررسی کرده تا در صورت مشاهده آلودگی، بتوانید اتاق خود را در اسرع وقت تعویض کنید. چمدان و ساک‌های خود را حتماً بر روی یک محل بلند که از زمین فاصله داشته باشد قرار دهید تا در این حالت احتمال انتقال ساس‌ها به داخل چمدان و ساک شما کمتر خواهد بود. از اقدامات محتاطانه‌تر آن است که چمدان‌ها را داخل وان حمام قرار دهید که در این حالت احتمال بسیار کمی برای ورود ساس به داخل چمدان‌ها وجود خواهد داشت. لباس‌ها را در طول زمان استقرار خود در هتل یا در همان چمدان نگه داشته و یا در کمد آویزان کنید و به هیچ عنوان روی تختخواب یا زمین قرار ندهید، چون در این حالت ساس‌ها به راحتی با لباس‌های شما وارد ساک و چمدان می‌شوند.

استفاده از غلطک پرزگیر برای لباس‌ها در حین بازگشت از سفر کمک شایانی به اطمینان خاطر شما از عدم وجود ساس بر روی لباس‌هایتان خواهد کرد. توصیه ما به شما این است که حتماً یک عدد از این غلتک‌ها را در سفر به همراه داشته باشید تا لباس‌های داخل چمدان و لباس‌های تنِ تان را قبل از ورود به منزل چک کنید. از طرفی، در صورت عدم زمان کافی برای چک کردن، بهتر است چمدان‌ها را داخل کاور و پلاستیک‌های زباله بزرگ قرار داده و قبل از ورود به منزل، ابتدا لباس‌ها را کاملاً با غلتک پرزگیر چک کنید. لازم به ذکر است که شستشوی لباس‌ها و وسایل منزل جهت ریشه‌کنی و نابودی ساس‌ها امری غیرضروری و بی‌فایده است. حتی در مواردی که در خانه دستگاه بخار یا خشک‌کن موجود باشد، تنها جهت خروج از منزل لباس‌ها باید با آب بالای 50 یا 60 درجه شستشو داده شوند و سپس اتو بخار لباس‌ها امری بسیار ضروری و الزامی است تا از انتقال ساس به سایر منازل پیشگیری شود.