ساسها معمولاً هر پنج تا ده روز نیاز به تغذیه دارند. این حشرات قادرند تا بیش از یک سال بدون خونخواری زنده بمانند، اما بهطور معمول هر پنج تا ده روز برای تغذیه به دنبال خون هستند. بهترین راه برای تشخیص ساس، یافتن یک حشره بالغ از این نوع است، زیرا ساسها تنها از خون تغذیه میکنند، مشابه پشهها که فقط از خون گرم برای تغذیه استفاده میکنند. آنها معمولاً انسانها را بهعنوان میزبان ترجیح میدهند.
عوامل مؤثر در تغذیه ساسها
-
دما و رطوبت: شرایط محیطی تأثیر زیادی در میزان فعالیت و تغذیه ساسها دارند. در دماهای گرم و رطوبت بالا، ساسها بهطور فعالتر و بیشتر خونخواری میکنند.
-
دسترسپذیری به میزبان: در صورتی که انسانها یا سایر میزبانها در دسترس باشند، ساسها بهطور منظم خونخواری میکنند. در غیر این صورت، میتوانند هفتهها یا حتی ماهها بدون تغذیه زنده بمانند.
-
مرحله زندگی: ساسهای بالغ برای تولیدمثل نیاز به تغذیه منظم دارند، در حالی که نوزادها (نیمفها) باید پس از هر مرحله از رشد، از خون تغذیه کنند تا به مرحله بعدی برسند.
ساسها بیشتر شبها فعال هستند و در زمانی که میزبان در خواب است، خونخواری میکنند. نیش ساسها میتواند موجب خارش، التهاب و قرمزی پوست شده و در برخی افراد واکنشهای آلرژیک بهدنبال داشته باشد.
چرا گزش ساس در افراد مختلف متفاوت است؟
ممکن است در یک منزل که تعداد افراد زیادی زندگی میکنند، تنها برخی از افراد گزش ساس را تجربه کنند و دیگران هیچ علائمی نداشته باشند. این اتفاق به دلایل مختلفی از جمله حساسیت پوست، میزان دسترسی ساس به هر فرد و سایر شرایط محیطی رخ میدهد. در موارد دیگر، ممکن است برای مدتی گزشها قطع شوند و سپس دوباره شروع کنند.
ساس بدون تغذیه از خون انسان چقدر میتواند زنده بماند؟
ساسها میتوانند تا پنج ماه بدون تغذیه از خون زنده بمانند، اما در شرایط آزمایشگاهی، برخی از آنها قادرند برای مدت یک سال بدون خونخواری زنده بمانند. هنگامی که ساسها روی میزبان مینشینند، برای مدت چند دقیقه خونخواری میکنند. مدت زمان خونخواری به مرحله رشدی آنها، زمان آخرین تغذیه و میزان نیازشان به تغذیه بستگی دارد.
آیا ساس خطرناک است؟
واکنش سیستم ایمنی به گزش ساس در افراد مختلف متفاوت است. تقریباً 30 تا 40 درصد افراد هیچ واکنش آلرژیک نسبت به گزش ساسها ندارند. اما در صورتی که افراد از گزشها غافل شوند و در طولانیمدت تحت گزشهای مکرر قرار گیرند، ممکن است دچار کمخونی شدید شوند. یکی از دلایل این موضوع این است که ساسها معمولاً از خون میزبانهای نزدیک به خود تغذیه میکنند، بنابراین ممکن است در هر نوبت تغذیه، فقط یک نفر از خانواده هدف گزش قرار گیرد.
مهم است که بدانید، پس از اولین گزش ساس، این هشدار به شما داده میشود که منزل شما بهطور کامل آلوده به ساس شده است. اگر حداقل یک ساس بالغ در منزل شما مشاهده شود، احتمالاً حدود 3 تا 4 ماه است که با مشکل آلودگی ساس مواجهاید، زیرا فرآیند تکثیر و استقرار ساسها حداقل به دو تا چهار ماه زمان نیاز دارد. اگر از وجود یک ساس ماده بالغ غافل شوید، در مدت 3 ماه ممکن است با جمعیت 300 ساس بالغ و 1000 تخم مواجه شوید.
چرخۀ زندگی ساس و میزان تغذیه ساس از خون انسان در هر مرحله
چرخۀ زندگی ساسها از سه مرحله اصلی عبور میکند: تخم، نیمف (نوزاد) و حشره بالغ. برای انتقال از یک مرحله به مرحله بعدی، ساسها باید حداقل یک وعده غذای خون داشته باشند. نیمفها نیز باید 5 مرحله پوستاندازی را طی کنند تا به حشرات بالغ تبدیل شوند و به تغذیه و خونخواری بیشتری نیاز دارند.
ساسهای ماده بالغ بهطور معمول نیاز به تغذیه بیشتری دارند، زیرا برای تخمریزی به تغذیه منظم نیاز دارند. زمان لازم برای تکمیل چرخۀ زندگی ساسها در دمای معمول منزل حدود 4 تا 5 هفته است. هر ساس ماده بهطور متوسط بین 100 تا 300 تخم در طول عمر خود میگذارد.
درمان سریع نیش ساس
پس از گزش ساس، برای کاهش التهاب و خارش میتوان از پمادهایی مانند کالامین و کلوبتازول استفاده کرد. ساسها میتوانند به سرعت تکثیر شوند، بنابراین تشخیص به موقع برای جلوگیری از گسترش آلودگی بسیار اهمیت دارد.
در مورد انتخاب بهترین شرکت برای سمپاشی ساس، باید توجه داشته باشید که سمپاشی باید توسط شرکتهای مجاز و دارای مجوز از وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی انجام شود. سمپاشی توسط یک کارگر بدون نظارت کارشناسی نمیتواند تضمینی برای ریشهکنی ساس باشد. شرکت سمپاشی آریا با مجوز از وزارت بهداشت، با استفاده از کارشناسان ماهر و با تجربه، عملیات سمپاشی ساس را با روشهای علمی و دقیق انجام میدهد و در تمامی مراحل، کارشناسان ما در کنار شما حضور دارند.
سایر نکات مهم در مورد سمپاشی ساس
ساس تا چند وقت بدون غذا زنده میماند؟
ساسها با توجه به شرایط محیطی مانند دما و رطوبت، میتوانند تا بیش از یک سال بدون تغذیه زنده بمانند.
ساس در کجای منزل مخفی میشود؟
ساسها معمولاً در مکانهایی با دمای مناسب و رطوبت مناسب استقرار پیدا میکنند. در این شرایط، آنها میتوانند بدون غذا تا یک سال یا حتی بیشتر زنده بمانند.
ساس هر چند وقت یکبار نیش میزند؟
در شرایط مناسب، ساسها معمولاً هر هفته یکبار خونخواری میکنند. پورههای ساس قبل از تبدیل به حشره بالغ، حداقل 5 بار نیاز به تغذیه از خون دارند.
ساسهای بالغ و نیمفها پس از هر وعده غذایی معمولاً شروع به هضم خون و تخمریزی میکنند و برای تغذیه مجدد، باید مدت زمانی بگذرد تا غذای قبلی هضم شود.
ساسها برخلاف حشرات دیگر که قادرند خارج از محل سکونت انسان زندگی کنند، در داخل منزل به زندگی خود ادامه میدهند و معمولاً در زمانهای مختلف شروع به تخمریزی میکنند. در صورتی که شرایط برای تغذیه و استقرار مناسب باشد، ساسهای ماده بهطور مداوم تخمریزی خواهند کرد.
سمپاشی آریا بهعنوان یک شرکت معتبر و دارای مجوز از وزارت بهداشت، با استفاده از تجهیزات حرفهای و کارشناسان متخصص، قادر به ریشهکن کردن ساس از منزل شما خواهد بود.